De beelden

Aan de oever van westkant van de IJssel, in Veessen, is nu the Ruiterbeeld al te bezichtigen. Het plan is echter om ook nog een beeld van de Duits Russische generaal Von Benckendorf neer te zetten  aan de andere kant van de IJssel, in Wijhe.

Het beeld van Von Benckendorf is al klaar, maar er zijn nog extra fondsen nodig om het beeld te plaatsen en hoog bezoek uit Basjkirostan om het vervolgens te onthullen.

De beide kunstwerken werden vervaardigd door de Russische, in Nederland wonende, beeldhouwer Alexander Taratynov.

Met dank aan…

Dit project, bestaande uit twee beelden – één in Veessen en één in Wijhe – wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeentes Heerde en Olst-Wijhe, alsmede het Prins Bernhard Cultuurfonds (Gelderland en Overijssel), alsook diverse lokale organisaties, waaronder Museum Wijhe, de Heerder Historische Vereniging, WijzijnHeerde, Gastvrij Wijhe, Stichting Kozakkenveer en andere. Wij zijn dankbaar voor de steun van de Russische Ambassade te Den Haag en de Autonome Republiek Basjkortostan.

Dit is een impressie van het beeld van legeraanvoerder Von Benckendorf zoals dat zou moeten komen te staan in de gemeente Wijhe.